6 цікавих досліджень пива

1 . За даними Клінічного журналу Американського нефрологічного суспільства ( Clinical Journal of the American Society of Nephrology , CJASN ), вживання солодких газованих напоїв сприяє утворенню каменів у нирках, в той час як інші напої призводять до зниження ризику цієї патології. Так, за думку вчених, пиво знижує ризик утворення каменів у нирках на 41% (найвищий показник серед усіх напоїв) за умови, звичайно, його помірного щоденного споживання.

2 . Результати дослідження, опублікованого в Американському журналі клінічної дієтології, показали, що помірне споживання пива і інших спиртних напоїв може сприяти підвищенню щільності кісткової тканини (ПКТ) у чоловіків і жінок (в постменопаузі). Так, у суб’єктів чоловічого і жіночої статі, які взяли участь в дослідженні, які вживали пиво і вино в помірній кількості, були зареєстровані більш високі показники ПКТ, ніж у осіб, які вживали інші спиртні напої. Однак було доведено і зворотне: високе споживання алкоголю призводить до зниження ПКТ.

3 . Солодкий аромат дріжджів в пиві привертає слимаків. Деякі веб-сайти навіть рекомендують оригінальний спосіб боротьби з цими садовими шкідниками: необхідно помістити в землю відкриті контейнери або бляшані банки з пивом. У спробі дістатися до заповітного ласощів слимаки потонуть.

4 . Марихуана і хміль (використовуваний в пивоварінні) мають багато спільного на молекулярному рівні. Хміль відноситься до роду Хміль ( Humulus ), який, як і коноплі ( Cannabis ), входить в склад сімейства Конопльов ( Cannabinaceae ). Обидва рослини мають схожий смак і запах. У 2002 році група молекулярних біологів провела дослідження по вивченню взаємозв’язків між коноплями і хмелем, яке підтвердило наявність подібності між ними на рівні будови молекул.

5 . Хміль токсичний для собак. Всі без винятку породи собак схильні до отруєння при контакті з хмелем. При цьому найбільш схильними є ті породи, які схильні до гіпертермії.

6 . Піна, або пивна шапка, є джерелом важливої інформації про процесі виробництва пива. Вона істотно впливає на смак і аромат напою. Повна відсутність піни може свідчити про недоліки в виробничому процесі. Хоча деякі міцні сорти пива можуть обходитися без рясної піни.

Залишити відповідь