З піною у рота: п’ятірка міфів про пиво

Ця стаття допоможе тобі розвіяти міфи про цей чудовий напій. Плюс ці знання допоможуть тобі покозирять знаннями і бути в дошку своїм в будь-якій компанії.

Скільки повинна триматися піна, з чого краще пити, яке пиво – відверто – не дуже, а яке гідно справжніх джентльменів – про все це з друзями ти сьогодні будеш говорити ввечері за келихом пива. Поговори з ними ще й про нижче написаному.

 

№1. Темне пиво міцніше

Існує міф, що чим темніше пиво – тим більше алкоголю в ньому міститься. Брехня. У келиху Guinness (наприклад) – 4,2% алкоголю, що навіть не дотягує до так званого “преміум”, яке часто стартує з “п’ятірки” градусів.

Колір пива залежить виключно від рівня прожарювання солоду, і ніяк не впливає на його міцність. Що стосується мальтозної патоки, рисового і кукурудзяного сиропів, меду і деяких інших добавок, вони не впливають на колір, але позначаються на смак і трохи додають пінного напою градусів.

№2. Пиво не повинно гірчити

Цей міф придумали любителі пшеничного пива. Гіркота пивка залежить від концентрації солоду і хмелю в ньому. Так, в англійському пиві India Pale Ales солоду дуже вже багато, через що його смак здається жорстким. На противагу йому є легкі, а також пшеничні сорти пива, в яких вміст хмелю зведено до мінімуму.

Крім того, на смак впливають добавки, які додають в пиво (цитрус, хвоя, вишня і т.д.).

№3. колір пляшок

Існує міф, що краще пиво поставляється тільки в зелених пляшках. Брехня. Найкраще захищають хмільний напій пляшки з темного, а особливо коричневого скла.

Міф про колір пляшок з’явився в Європі в післявоєнні роки, коли був жорсткий дефіцит коричневого скла. Багато європейських сортів пива, до речі, і до цього дня розливають в пляшки зеленого кольору.

№4. Від світлого пива не товстіють

Це справжній міф! Ще як товстіють! Бо пиво калорійне. Не так, як горілка, але все ж. До того ж, поправляються ще і від закуски, яку після келиха п’ятого починають тоннами ковтати. Чіпси, фісташки, сир “Косичка” і всякі ковбаски. А адже вони містять багато жирів, які не тільки негативно позначаються на вазі, але і з часом можуть призвести до серцево-судинних захворювань.

№5. Жінки не люблять пиво

Більшість людей помилково вважають, що пиво – виключно чоловічий продукт. Якщо бути чесним, ми повинні дякувати дам за те, що взялися за пивоваріння. Бо не пузаті і вусаті німці почали варити пиво. Саме на тендітні жіночі плечі спочатку покладався обов’язок варити пиво.

До речі, відомі на весь світ пивоварні компанії, серед яких Stoudt ‘ s Brewing Company , Pink Boots Society і Mallersdorf , засновані жінками.