Стиль крафтового пива, що з’явився на основі американського Пейл -еля. Успадкував від нього характеристики кольору, але володіє іншим Хмельове -солодовим балансом. Смак і букет багато в чому залежать від виробника: на ринку є як гіркі сильно Охмелене версії, так і сорти з менш радикальними характеристиками. При підвищенні фортеці переходить в категорію червоних IPA .
У смаку превалює солодове карамель, баланс не стабільний, може зміщуватися в будь-яку сторону в залежності від бренду. Хмільовий профіль дає тони фруктів, квітів, прянощів, хвої, смоли, можливі цитрусові ноти. Солодового може бути виражена досить сильно, іноді заглушає хміль. Ефіри не обов’язкові, але можливі. Фініш може бути як середнім, так і повним.
Американський амбер -ель володіє янтарно -каштановим кольором, може бути темним. У келиху утворює рясну стійку піну. Якщо при виробництві не використовувалося сухе охмеління, напій прозорий.
Це повнотіла ель, м’який, що не терпкий, з досить вираженою « газування ». Підвищена міцність дає зігріваючий ефект. Виготовляється з дворядного світлого Ельовіт солоду, колір обумовлений додаванням карамельного солоду. Можливі й інші сорти на розсуд виробника. Хмелі можуть бути будь-які, але найчастіше використовуються цитрусові.
Стиль схожий на американський Пейл -ель, але з більш вираженим солодовим профілем. Не такий хмільний, як червоні IPA , володіє менш багатим букетом, ніж американські міцні елі. Як і американський браун -ель може володіти шоколадним або смаженим присмаком, але в набагато меншому ступені.